1919

Steenfabriek Vogelensangh wordt gebouwd

Aan het eind van de industriële revolutie schieten de steenfabrieken langs de Waal als paddenstoelen uit de grond. Ook in Deest wordt een steenfabriek opgericht: Waalsteenfabriek Vogelensangh opent zijn deuren in 1919.
Over de oprichting
1922

Staking gooit roet in het eten

De start van steenfabriek Vogelensangh is niet gelijk een succes. Al snel na de Eerste Wereldoorlog beland Nederland in een recessie en de vraag naar stenen neemt af. Loonverlagingen zorgen voor stakingen op de steenfabrieken in Deest.
Lees verder
1924

Technologische vooruitgang zorgt voor meer productie

De eerste helft van de vorige eeuw is een tijd van snelle industriële vooruitgang. Steenfabriek Vogelensangh moet mee in de vaart der volkeren en het aloude handwerk wordt stukje bij beetje vervangen door machinale arbeid.
Lees verder
1926

Natte voeten

Nog geen zeven jaar na opening van de steenfabriek slaat het noodlot toe. Wanneer de grote rivieren overstromen komt ook Vogelensangh in Deest onder water te staan met grote schade tot gevolg.
Lees verder
1934

Nieuwe aanbouw en smalspoor

De crisisjaren waren pittig, maar daarna trekt de economie flink aan. Tijd en geld voor nieuwe investeringen! In korte tijd wordt de fabriek vergroot en een spoorlijntje aangelegd voor het vervoer van klei en stenen.
Lees verder