De Marshallhulp uit Amerika geeft een extra boost aan de bouwindustrie en voor even breken gouden jaren aan voor Steenfabriek Vogelensangh. De stenen vliegen de deur uit en de fabriek draait overuren.

Ook de zestiger en zeventiger jaren zijn dynamische decennia voor Nederland. Ons land veranderd snel en de welvaart neemt jaar op jaar toe. Als de derde steenovenbaas Geert Arts van der Zanden in 1963 het roer overneemt van zijn vader veranderd er in korte tijd veel.

Drooggebouw
De belangrijkste verandering vindt in het zelfde jaar plaats: er komt een drooggebouw met werkruimte. Dat betekent het einde van het drogen op de wind en dus het einde van de haaghutten op het terrein van de fabriek.

Daarmee wordt het droogproces van tenminste 10 weken naar 7 dagen teruggebracht. Maar belangrijker nog dan dat: het steenbakken wordt in een klap geen zomeractiviteit meer: nu de stenen machinaal gedroogd kunnen worden kan het hele jaar door gebakken worden.

Paardenpensioen
In 1964 volgt een tweede drooggebouw, in 1969 een opslagloods en een kantine. Tenslotte wordt na ruim vijftig jaar handwerk het vormen van de stenen gemechaniseerd, door de komst van een elektrische handvorminstallatie.

In 1972 wordt een kantoor gebouwd, zodat het huis van de steenovenbaas niet langer tegelijk het administratieve hoofdkwartier van de fabriek behoeft te zijn. In 1980 gaan ook de laatste fabriekspaarden met pensioen.